Ensimmäiset kylvöt lähestyvät

Kylvö-ja korjuukalenterin mukainen istutusaika on alkanut. Huomenna on Hedelmäpäivä, joten silloin laitan itämään Chilini, Hungarian Hot Waxin siemenet, jotka poimin viimevuotisista kasveista sekä chilit, joisen siemenet keräsin talteen Vii-Voanista ostamistani chileistä. Ensi viikon Kukkapäivänä on vuorossa Mustapäivänhatun, Ranskantulikukan ja Tädykkeen siemenet  sekä Lehtipäivänä taas Iisopit, Kreikanmeirami ja Sitruunaruoho.

Nuo English Garden kukkasiement epäilyttävät eniten, koska idätys vaikuttaa vaativalta. Kokeilla kuitenkin pitää. Jos onnistuu niin silloin on ilo ylimmillään! Yrtit ovat melkein lähinnä sydäntäni, joten odotukseni ovat korkeimmilla Kreikanmeiramin suhteen. Se on uusi kasvi minulle ja sen tuleva mahdollinen talvehtiminen kiinnostaa jo nyt.

Nyt pitää vaan aloittaa tämä kasvatusrumba ja toivoa parasta. Tällä hetkellä vaikuttaisi, että idätettävää ei olisi niin kamalan paljon, että taimet voisivat saada keskitetympää huoltoa kuin viime vuonna, jolloin osaan taimistani iski tuholaiset, joiden kiusasta osa selvisi, osa ei. Toivoa pitää myös otollisia säitä, aikoja, kärsivällisyyttä ja sitä hyvää tuuria kaiken kukkuraksi! Toivoa ei ainakaan tästä kasvatushommasta koskaan puutu. 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s