The Gardener´s Year

Tästä on hyvä aloittaa puutarhaunelmointi, vaikka eihän se lumen alle pääse koskaan piiloutumaankaan. Tarkoitan kirjaa nimeltä The Gardener´s Year. Kirja on Karel Capekin kirjoittama ja Josef Capekin kuvittama. Kyseessä ovat tsekkiläiset veljekset. Kirjan ensimmäinen painos on vuodelta 1929.

Sain tämän ihastuttavan kirjan viime vuonna äidiltäni lahjaksi. Kirjassa läpikäydään puutarhurin vuosi muutamine extralukuineen. Kirja jäi viime vuonna lapsenhoidon  jalkoihin ja ennätin lukea silloin vasta toukokuuhun asti. Nyt päätin aloittaa alusta. Teksti on kunnon puutarhanörtteilyä maustettuna puutarhuri-itseironialla. Kuvitus ei jää kakkoseksi vaan kikatuttaa ja rytmittää puutarhurointihehkutusta! Tähän kirjaan ei voi olla ihastumatta!

Loppupaljastukseksi loppupaljastus eli myönnän sortuneeni kiellettyyn viimeiselle sivulle kurkistukseen. No sieltäpä löytyi hauskasti kiteytettynä yksi kirjan varmasti monista puutarhurointiviisauksista. Eli jotenkin näin; Puutarhuri elää tulevaisuutta varten. Kaikki kukkii aina ensi vuonna paremmin. Vesasta kasvaa puu ja kuinka haluaisi jo nähdä miltä puu näyttää vuosien kuluttua… Hyvä vuosi lisää kasvua ja kauneutta. Paras on siis vasta edessä! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s