Landeilua ja Töölönlahdella kävelylläOltiinpa landella viime viikonloppuna. Meni kyllä ihan vaan oleiluksi. Syötiin pakastepitsaa, saunottiin, rötvättiin ja makoiltiin tammen alla. Sitruunavärimintun taimet, jotka palstalla kuolivat, viihtyvät hienosti möksällä. Kasvin tuoksu on kyllä hieno! Täytyy kyllä sanoa, että siellä ei ole satanut melkein ollenkaan ja se kyllä näkyy. Ruoho on kuivunut keltaiseksi ja luonto näytti vähän nääntyneeltä. Ei edes jaksettu lähteä sienien etsintään. Olisi varmaan ollut turha reissu. Nyt taas uusiksi böndelle. Sateiden jäljiltä sieniä saattaisi jo löytyäkin.


Kävin tuossa katselemassa taas Finlandiapuiston tämän vuotisia istutuksiakin. Lämpimät säät ovat olleet suosiolliset kesäkukille. Kukkaloisto on täyteläinen ja runsas, runsas väreissäkin. Lempipenkkini on ihana pastellipenkki, josta en sitten onnistunutkaan ottamaan kovin hyviä kuvia. Ai että se on söpö! Narsissitupakat ovat myös kaksi kertaa isommat kuin viime vuonna. Kääpiösamettikukat kukkivat hienosti puistossa, mutta jostain syystä eivät tänä vuonna palstalla. En kyllä edes muista minne siemenet sirottelin. Harmillista kyllä. Ne ovat kauniita ja helppoja loppukesän kukkia ja auttavat vielä muita kasvejakin ja torjuvat tuholaisia.

Tässä on nyt se lempikukkapenkkini. Ilmava, kevyt, luonteva, keijumainen, vaaleanpunainen unelma.

Töölönlahdelle on ilmestynyt myös keinuja puihin. Jouduinpa ihmettelemään myös paria outoa keltaista “oliota” kiipeämässä Hopeapajun kylkeä. Mitä lienevät… Toinen Hopeapaju oli taas saanut Pihlajasta kasvukumppanin. Löysin myös hienon jättipahkan Koivusta Ooppertalon edustalta. Tällaista nastaa ja sekalaista meininkiä. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s