Palsta loman jälkeen

Pyöräilin palstalle ihmettelemään, miltä rankkasateen, ukkosen ja melkein viikon poissaolon jälkeen tilkulla näyttää. Palstapaapurinikin kyseli, että: ” Oletko Tiina tyytyväinen?”  ja täytyi kyllä vastata, että olen. Pavut kasvavat ja enää ei tarvitse stressata. Kaikki on istutettu ja nyt vain odotetaan. Kitkemistähän ja toivottavasti myös poimimista on vielä luvassa. Pläntti yllättää aina. Poimin isot niput salaattia ja ihana yllätys oli, että Tulikukka on avannut nuppunsa. En olisi tunnistanut kasvia lehtiruusukkeen perusteella. Itse asiassa olen luullut, että kasvi olisi ruusukkeen perusteella jonkinlainen sormustinkukka. Olen kyllä kylvänyt kasvin siemeniä tilkulle, mutta en ollut tiennyt, että olinkin saanut sen jo kasvamaan niistä!

Palstalla kasvaa myös ” hämykukka”, jota olen ihmetellyt. Nyt se on avannut kukkansa. Kertokaahan minullekin mikä kasvi on kysessä, koska minulla ei ole harmainta aavistusta. Huomaan kyllä nyt, että alla olevassa kuvassa ei näy sen lehtiä. Täytyy ottaa parempi kuva ensi reissulla.

Muuten Kesänihanan kukkapenkit ovat aika villiintyneen näköiset, mikä on tavallaan aika nastaakin.

Hyötyosastolla taas mennään sekaviljelytyylillä, kun aukkokohtiin siirretyt mangoldin ja papujen taimet näyttävät juurtuneen. Kamomillasaunio on myös siementänyt viime vuonna ja sitä kasvaa siellä täällä. Rakastan sitä teenä ja sen tuoksu on aina yhtä huumaava. Onhan se suloisen näköinenkin. Näiden syiden takia haluaisin jättää sen kasvamaan, vaikka ” vääriin” paikkoihinkin, kuten poluille, jossa se nyt näyttää viihtyvän. Haluaisin vielä oppia tunnistamaan sen pienet alut paremmin. Niitä kun on vaikea erottaa muista saunioista. Isompana ero on jo selvä.

Sateen jälkeen rikat alkavat myös innostua, eli villiä menoa siis!

Advertisements

One thought on “Palsta loman jälkeen

  1. Aivan mahtava palsta. Joskus käy suorastaan kateeksi näitä sopivan kokoisia, salaisia, vehreitä ja supersuloisia pikkupuutarhoja. Ihana tunnelma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s