Juhannustaikaa Koivumäellä

Kesän ensimmäiset kukat on kerätty  ja seppele väsätty. Poika sai naapurilta oman minijuhannusvihdan! Kissatkin pääsivät kesän ensimmäiselle luontolomalle haistelemaan vähän Pekka Töpöhännän jälkiä. Tajusin vasta jälkikäteen, että olisi pitänyt toivottaa täällä hyvää Juhannusta ja ilmoittaa lähdöstäni Juhannuksen viettoon landelle viikko etu ajassa!

Viikko meni nopeasti ja oli todella kaunista, rauhallista ja mukavaa. Mökkipaikka on puolisoni puolen, appelaksi tai anoppilaksikin sitä voisi kai kutsua.

Sieltäkin löytyy kasvien kirjoa, kukkien loistoa ja puutarhan ihanuutta monissa muodoissa. Tässä parhaita tuokiota viikon lomalta luonnon helmassa. Ensimmäisenä hiven Helenan englantilaista puutarhatunnelmaa.
Etupihalla loisti kaikki kukat ihanasti. Tuntui, että tänä vuonna kaikki luonnonkasvitkin olisivat olleet erityisen terässä ja kukkineet poikkeuksellisen runsaina. Ehkä vaihtelevat säät ovat olleet kasveille kuitenkin suosiollisia. Viikossa kyllä huomaa kuinka nopeasti kesä etenee. Vihreät pikku nuput yks kaks ovat räjähtäneet auki ja toisaalla terälehdet jo varisevat ja kellastuvat! Värit vaihtuvat sateenkaarena.

Seuraavaksi meidän majapaikkamme eli tallin takaa löytyvää “japanilaisen puutarhan” tunnelmaa.

Saunan ja tallin takaa löytyy myös Hupila.

Variksenpelätin Jori odottaa vielä pääsyä omalle paikalleen japanilaiseen puutarhaan Kirsikkapuiden varjoon.

Akileijat ovat lapsuudestani asti olleet yksiä lempikukistai. Tänä vuonna niitä tuntui olevan joka puolella ja paljon. Palstallakin niitä on tänä vuonna erilaisia. Koivumäeltä löytyy japanilaisen kirsikkatarhan ja englantilaisen puutarhan lisäksi myös niitty-, keto-, hedelmätarha-, villipuutarha- ja luonnonmukaisen puutarhan tunnelmaa.


Päikkärit ja unelmointihan kuuluu myös Juhannukseen. Tulipa askarreltua skumppapullon korkeista ja kävyistä pojalle mobiili. Pikku-prinssin oli hyvä levätä prinssiverhon varjossa ja unikaverikin on aika kiva.

Advertisements

One thought on “Juhannustaikaa Koivumäellä

  1. Pingback: Kesä alkaa Helenan puutarhassa herkin sävyin | Pieni puutarha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s