Kas kas kukkasia


Tänään lähdin kärryjen kanssa palstalle, koska olin herännyt aamulla outoon kipuun jalassa. Kotoa lähtiessä taivas oli vielä pilvinen, mutta tietenkin heti bussipysäkillä aurinko alkoi paistaa. Jalka ei ollut enää yhtään kipeä, joten lopulta harmitti, etten mennyt pyörällä. Perille saavuttuamme viritin pojalle uuden ötökkäverkkosysteemin. Poika oli ihan innoissaan pienessä majassaan eikä meinannut ollenkaan nukkua päiväunia.


Minulla oli mukana kukkasiemeneni ja taas uusia Samettikukan taimia. Nyt löysin kuin löysinkin, mistä olin lukenut Samettikukan salaisista voimista, eli tietenkin Hyötykasviyhdistyksen sivujen ” Hallittu kaaos, suunniteltua sekaviljelyä“- tekstistä. Samettikukilla voi torjua myös sukkulamatoja ja muita tuholaisia ja harhauttaa pahantekijöitä! Ja ainakin Kääpiösamettikukan terälehtiä voi syödä ja se myös värjää villalangat keltaisiksi. Näitä istutin, vaikka ei olekaan Kylvö- ja korjuukalenterin mukainen istutusaika, jokaisen vihannespenkin laitaan. Kääpiösamettikukan (Red Gem) siemeniä sirottelin myös aidan viereen, ryytireunuspenkkiin. Nämä kukkivat sitten loppukesästä kauniisti. Kuulin myös, että Samettikukan siemeniä kannattaa kerätä talteen seuraavaa vuotta varten. Samettikukkia pitää palstalla olla aina!

Kylvin ylläolevan kuvan oikealla ylhäällä olevaan “Lepopenkkiin” taimikasvatusmielessä Harjaneilikkaa( Noverna Formula Mix F1 ja Perfume Mix), Liuskasakoruusua ( Ficifolia), Ruusumalvaa ja Maariankelloa( Cup and Saucer ja Rosa). Harjaneilikkaakin kehotettiin esikasvattamaan kotosalla, mutta kokeillaan nyt näin ulkona. Kasvi on kuulemma myös jänisten herkkua. Loppuosaan penkistä tuli Kehäkukkaa, Aitohunajakukkaa, Pikkuauringonkukkaa( Vanilla Ice), Puna-apilaa, Ruiskukkaa, paria siemensekoitusta sekä keräämiäni yllätyssiemeniä! Isohelokin siemenet pääsivät Laventelin viereen “ryytireunuspenkkiin”. Rohtovirmajuuren siemenet pääsivät myös sinne Koiruohon viereen ja Rohtosalkoruusu pääsi näille kaveriksi. Päätin viime hetkellä idättää Mustaa salkoruusun( Black Night) kotona purkissa, koska pussissa luki, että itämislämpötila olisi 18-20 astetta. Jotenkin toivon onnistuvani tämän mustan yön kaunottaren taimien onnistuvan, jotta saisin nauttia sen kukista ensi vuonna. Siperianunikkoa ja Idänunikkoa kylvin muiden unikkojen kanssa samaan reunuspenkkiin.


Viime vuonna kasvattamiani unikkoja tuleekin aika paljon. Unikko on aina ollut yksi lempikukistani. Sen lehdet kuihtuvat kukinnan jälkeen ja siksi sen vieressä usein neuvotaankin kasvattamaan muita kasveja, jotka unikon kukinnan jälkeen peittäisivät nämä “rumat” lehdet. Minun kukkapenkkini ovat vielä niin alkutekijöissään, että peittäviä kukkia ei vielä ole. Kohta on kuitenkin upeiden unikkojeni kukinta- aika! Kukinta kestää vain hetken, joten toivon, että pääsen todistamaan tätä onnen hetkeä!Kasvimaalla ei oikein muuten vielä tapahdu kauheasti mitään. En kyllä ehtinyt kauheasti tutkia, koska osa ajasta on pikku- pojan kanssa laatuajan viettämistä. Itse asiassa pojan majassa oli aika ihanaa loikoilla. Tänään olinkin suunnitellut tekeväni vain nuo kukkajutut ja kastelevani. Meni 4 tuntia! 🙂 Pitäisi pikapuoliin tehdä kunnon rikkoruohojen nyppimisreissu ilman poikaa, koska sitä osa-aluetta olen laiminlyönyt jo pitkään. Tällainen päivä tänään.Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s