Taimien karaisua ja muutama uusi taimi Hakaniemen torilta

Eilen oli harmaa päivä. Oli luvattu sadetta ja niinpä päätin lähteä vain kävelylle Hakaniemeen. Torilta tuli ostettua kassillinen Samettiruusuja, 2 Laventelia, Sitruunatimjami, Timjami ja Salvia. Täksikin päiväksi oli luvattu sadetta, mutta aurinko paistaa yhä. “Sadepäivien” hupina ihailen istutuksiani ja pähkäilen, miten ne tulevat pärjäämään.

Jo koulitut taimeni ovat päässeet tänään toista kertaa totuttautumaan ulkoilmaan. Ulos ovat päässet Ruusupapu, Tomatillo( Toma Verde), Chilipippuri( Hungarian Hot Wax), Tarhasalkoruusu( Summer Carnival), Sitruuna Väriminttu ja tietenkin toriostokseni. Sisällä ovat vielä liian pieninä ulospäästettäviksi olevat Tuokusuherneet( Royal ja Royal Rose), Krassit,( Milk Maid ja viimevuotisten pussien jämät pensas- ja köynnöskrassisekoituksia), Kesäkurpitsat( Patisson, Nimba, Gold Rush, Sunburst F1),  Ruusukaali(Red Delicious),  vasta pienet Sormustinkukan( Chocolate) taimet ja odottelen vielä josko vielä muutama Sokerimaissi ( Early Extra Sweet F1) putkahtaisi esiin mullasta. Pari taimea maisseista on jo koulittu ja päässyt ulos.

Ihmeellisen epätasaisesti ovat taimet tulleet. Erityisesti olisi toivonut, että useampi Kesäkurpitsan siemen olisi itänyt. Ne, jotka ovat, olisivat jo tarpeeksi isoja ulos, mutta odottelen vielä jos vielä mullasta putkahtaisi ulos lisää niin voisi koulia kaikki kurpitsat kerralla.  Jokaisesta laadusta on kylläkin tullut ainakin yksi taimi, joten voin olla tyytyväinen, vaikka se jäisi siihen. Olen yrittänyt olla sillä tavalla järkevä, etten olisi kylvänyt ihan liikaa, koska ikkunalautatilaa on rajallisesti ja, että kaikkille kasveille löytyisi myös koti. Tomatilloja tuli kyllä päälle neljäkymmentä. Niistä osa on jo saanut uuden kodin ja osa lähtee tänään muille maille. Itselleni jätän kymmenen taimea.Tomatillo tuli viime vuonna tosi hyvin ja viimeiset hedelmät syötiin joulukuussa. Saas nähdä miten tänä vuonna käy. Jännitysnäytelmä on alkanut ja kesä tuntuu koko ajan todellisemmalta. Samalla odottaa, jännittää ja kuitenkin pelottaa että se on jo kohta ohi. Ei kuitenkaan vielä mennä siihen vaan nautitaan nyt ensin vaikka näistä taimista.

Advertisements

One thought on “Taimien karaisua ja muutama uusi taimi Hakaniemen torilta

  1. Pingback: Hullu istutusrumba…tuleeko huomenna pouta? …taitaa tulla kesä. | Pieni puutarha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s